Itt a fűtési szezon!

A FŰTÉSI BERENDEZÉSEKET INDULÁS ELŐTT ELLENŐRIZNI KELL!

NE FIZESSEN TÖBBET MINDEN ÉVBEN!

Megfelelően kiépített szabályozással és beszabályozott berendezéssel akár 50% MEGTAKARÍTÁS!

Tervezési és kivitelezési kérdésekben - lebonyolítással együtt - állok rendelkezésükre (30 éves gyakorlattal):

Szekeres Károly

okleveles gépészmérnök

06-30-677-0056

Javaslom mindenkinek...

A korszerű fűtési technológiák, a hőszivattyúk, a napkollektorok alkalmazása- bár beruházás igényesek- mind a szabályozás technika alkalmazását feltételezik, a drága energia minimalizálása érdekében. Javaslom tehát mindenkinek, a saját berendezésének felülvizsgálatát ahhoz hogy a jövőben ne az energia szolgáltatókat támogassuk a korszerűtlen berendezésünk üzemeltetésével, hanem a saját zsebünkben maradjon minél több.

Friss

Archívum

Az a legolcsóbb energia, amit nem használunk fel!

2009.11.02. 10:42 joebalna

Padló- és falfűtések beszabályozása

Címkék: szabályozás fűtés padló korszerű falfűtés padlófűtés spórol megtakarít épületgépész

A mostanában egyre inkább alkalmazott padló és falfűtéseknél az energia megtakarításon kívül állagvédelmi okok is igénylik a szabályozás megépítését. A padló felületi hőmérsékletét egészségügyi okok miatt 26°C ban szokás  maximálni. Ennek ellenére tapasztalom a laikus hozzáállást, miszerint „milyen jó a padlófűtésem: érzem, hogy jó meleg a padló”. Ilyenkor általában a tényleges hőmérséklete a padlónak 35-38 ˘C. Természetesen egy két év múlva a padlófűtés felett lévő esztrich réteg és a padlóburkolat fellazul, összetöredezetté válik. Ennek oka a túl magas padlófűtési előremenő hőmérséklet.

 

A korszerű fűtési technológiák, a hőszivattyúk, a napkollektorok alkalmazása- bár beruházás igényesek- mind a szabályozás technika alkalmazását feltételezik, a drága energia minimalizálása érdekében.

 

Javaslom tehát mindenkinek, a saját berendezésének felülvizsgálatát ahhoz hogy a jövőben ne az energia szolgáltatókat támogassuk a korszerűtlen berendezésünk üzemeltetésével,  hanem a saját zsebünkbe maradjon minél több.

Ehhez nyújtok sokéves tervezői és kivitelezői tapasztalatommal segítséget. A beavatkozással fűtési berendezése a jelenlegi kialakításától függően 30-50 %-os üzemeltetési költség megtakarítással fog a jövőben üzemelni. Ezt garantálni tudom!

 

 

Szekeres Károly

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futesmegoldas.blog.hu/api/trackback/id/tr511492602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása